Vil testa norsk hydrogenteknologi i Kanada

Det kanadiske oljeselskapet Questerre Energy ønskjer å testa Zeg Power sin teknologi for produksjon av blått hydrogen.

Zeg Power AS, som held til i Energiparken på Kollsnes, skal produsera hydrogen frå naturgass, med fangst av CO2 som del av prosessen. Teknologien for produksjon av blått hydrogen er utvikla ved Institutt for Energiteknikk (IFE).

Les: Start-up hentar 130 millionar i depressiv marknad

I ei børsmelding i dag melder det kanadiske oljeselskapet Questerre Energy at dei har inngått ein intensjonsavtale om å testa denne teknologien som ein del av sitt Clean Tech Energy-prosjekt i Quebec i Kanada.

-Vi trur hydrogen vil bli ein hjørnestein i den framveksande sirkulære økonomien, seier Michael Binnion, president og Chief Executive Officer of Questerre i børsmeldinga.

Det er erfaringane frå utviklinga av Zeg Power sitt første hydrogenanlegg i Energiparken på Kollsnes som ligg til grunn for avtalen. Anlegget skal etter planen setjast i produksjon i 2022, ifølge Kathrine K. Ryengen, dagleg leiar i ZEG Power AS.

-Teknologi til å fanga utslepp av klimagassar står sentralt i utviklinga i retning av nullutslepps forbruk. ZEG Power har designa ein eitstegs-prosess som produserer hydrogen og fangar karbondioksid på ein meir effektiv måte. Vi vil undersøka korleis denne kan inkluderast i prosjektet vårt i Quebec, legg Binnion til.

Vert resultatet av testen slik partane håpar, kan neste steg verta å etablera eit joint ventureselskap som kan ta i bruk den norskutvikla teknologien i eit demonstrasjonsanlegg for produksjon av blått hydrogen i tilknyting til Questerre’s Clean Gas-prosjekt.

Avtalen inneber at Questerre Energy påtar seg kostnadane med utviklingsarbeidet i Kanada mot å få førsteretten til bruk av teknologien i heimlandet i ettertid.

Du kan lesa børsmeldinga her.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.