Åpner for ny runde med tildeling av krisemidler til næringslivet

-Jeg oppfordrer lokalt næringsliv til å ta kontakt så skal vi bistå med å fordele disse 10 millionene ut til dem så fort som mulig.

Den 19. februar ble regjeringspartiene og FrP enige om en milliard til næringsstøtte via kommunene. For kommunene i Vestland fylke betyr dette 136 604 688 kroner som raskt kan bidra til å redde jobber og bedrifter, ifølge en pressemelding.

Som nest største kommunen i Vestland får Øygarden i underkant av 10,2 millioner kroner i tillegg til de krisemidlene kommunen har fått tidligere.

– Etter en tøff start på 2021 har en rekke lokale bedrifter måtte stenge dørene midlertidig. Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre er derfor enige om å bevilge 500 millioner ekstra fordelt på alle Norges kommuner, i tillegg til de 500 millionene som regjeringen foreslo til kommunene med arbeidsledighet over landsgjennomsnittet, sier Tore Storhaug (Krf), medlem av finanskomiteen.

– Norsk næringsliv kjemper en hard kamp, og jeg vil dere skal vite at vi spiller på lag med dere. For oss har det vært verdifullt å lytte til bedriftene og kommunene. Derfor har det blitt gjort endringer i tildelingene til kommunene og kompensasjonsordningen til bedriftene. Nå må pengene kommer raskt frem til de som trenger dem, sier Ove Trellevik (H), medlem av kommunal og forvaltningskomiteen.

– Tilskuddet til kommuner for å kompensere lokale virksomheter som er særlig hardt rammet av smitteverntiltakene økes med 500 millioner utover regjeringens forslag, til totalt 1 mrd. Dette er en god dag for Frp sier Helge Andre Njåstad (Frp).

– Rammen for utbetalinger i andre runde utvides fra 500 millioner kroner til 750 millioner kroner. 500 mill. kroner til kommuner med arbeidsledighet over gjennomsnittet og til de kommunene som har vært omfattet av forsterkede smitteverntiltak på nivå A, B, C eller D.

De resterende 500 mill. kroner skal fordeles til alle landets kommuner, basert på innbyggertall med en minimumutbetaling på 250 000 kroner totalt i første runde. Utbetalingene i andre runde vil ta hensyn til formålet med ordningen og utviklingen i smittesituasjonen. Det gjør at det både er mulig å dra på erfaringer fra den første fordelingen, samt se behovet for nye utbetalinger i lys av både den økonomiske situasjonen og av smitteverntiltakene som er gjennomført siden den første fordelingen, sier Sveinung Rotevatn (V).

-I vår kommune er spesielt reiseliv, servering og slike bransjer ramma. Jeg har derfor tatt opp med Helge Andre Njåstad i stortinget at kommunene som er tett på lokalt næringsliv er best til å hjelpe disse med denne ordningen. Jeg er glad for at vi ble hørt og at FrP forsterka ordningene gjennom kommunene, sier Svein Otto Jacobsen i Øygarden FrP.

-Jeg oppfordrer lokalt næringsliv til å ta kontakt så skal vi bistå med å få disse pengene ut til de så fort som mulig, avslutter Jacobsen.

Nedenfor ser du oversikten over fordelingen på kommunene.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.