Gjestekommentar: Vis toleranse under korona

Høyres ordfører går langt i å skambelegge folk som ikke bruker munnbind her ute.Av Roger Dyrøy, Lokallagsleder PDK Øygarden og nestleder PDK Vestland 

Roger Dyrøy. Foto: Privat

Det er alvorlig det som kommunen nå holder på med. At det er et infuensalignende virus i omløp er på ingen måte noe nytt. Det som er nytt er de voldsomme tiltakene som rammer helt ut til Hellesøy. Vi har knapt begynt å merke konsekvensene og jeg kan ikke tenke meg at innbyggerne i gamle Sund og Øygarden er fornøyd, særlig ikke de som jobber i det private. Grunnloven blir stadig mer aktuell og jeg kunne nevnt flere aktuelle paragrafer.

Jeg merket meg forøvrig at Høyres ordfører går langt i å skambelegge folk som ikke bruker munnbind her ute tross null smittede (mutant-viruset). Det er utidig og i strid med nasjonale råd. En ordfører bør holde seg for god til å mene slikt. FHI har dessuten sagt at de aldri ville anbefale munnbind, men snur nå på samme måte som CDC i Bidens USA hvor Big Pharma nå får ta blodpriser på medisin og folket fortviler.

https://resett.no/2021/02/11/i-fjor-sa-fhi-at-munnbind-ikke-virker-og-var-en-kulturell-greie-na-anbefales-to-munnbind/

Vær raus mot andre
Det er ikke alle som kan eller ønsker å bruke munnbind. Det kan være personer med kroniske lungesykdommer, personer som samhandler med døve, psykisk utviklingshemmede eller barn under 13 år. Da er det viktig at samfunnet rundt forstår og respekterer dette.

– Vi må være tolerante overfor de rundt oss, selv om de tar andre valg enn hva en selv kanskje ville gjort, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

https://www.fhi.no/nyheter/2020/anbefalinger-knyttet-til-munnbind/

Jeg har oppdatert «Folkeopplysningen» litt og ellers så vil jeg anbefale å lese og gjerne publisere Overlegen fra Haukeland sine betraktninger.
https://resett.no/2021/02/11/det-trengs-sterke-ord-for-a-beskrive-det-myndighetene-na-gjor-med-samfunnet/

2 thoughts on “Gjestekommentar: Vis toleranse under korona

 1. Er helt enig med Roger Dyrøy. Hadde Høyre både sentralt og lokalt villet stoppe smitte spredningen hadde man stengt alle arbeidsplasser med importert arbeidskraft, Det man gjør nå er og la kapital kreftene bestemme, Skoler, butikker, kafeer og mange andre har vist at de har kontroll på smitten, Det eneste som nytter er og stenge grensen, men det er nok for seint nå.

  Likar

  1. Grensestengingen er et eget kapittel hvor Regjeringen i fjor sommer sa de skulle stenge grensen ut året, men lot være å gjennomføre i kjent stil.

   Her er forøvrig Folkeopplysning om munnbind oppdatert.

   I mars for et år siden kom Koronaviruset fra Kina til Norge, heldigvis fulgte vi Donald Trumps instinkt om å stenge grensene og begrense tilreisingen. Nå vet vi mye mer, men det innføres nye tiltak som kan virke uproporsjonale særlig med tanke på nytteverdien og de økonomiske konsekvensene dette vil få. Grunnloven blir stadig mer aktuell ettersom grunnleggende rettigheter vi to for gitt nå er under press.
   Grunnlovens § 102 sier;
   Enhver har rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin kommunikasjon. Husransakelse må ikke finne sted, unntatt i kriminelle tilfeller.
   Statens myndigheter skal sikre et vern om den personlige integritet.

   Ingen lover kan være i strid med Grunnloven.

   Partiet De Kristne (PDK) mener noen tiltak kan være fornuftig, men vi ser at effektive tiltak som ventilasjon systematisk utelates og det kan virke som lokal ledelse ikke evner/våger å tenke selv. Vi snakker tross alt om et influensalignende virus som har en overlevelsesrate på 99.99%. De fleste forstår at noen tiltak er nødvendig og at helsepersonell bruker kirurgiske masker, men å pålegge friske borgere å bruke masker blir banalt når en i tillegg vet at det er som å fange mygg med hønsenetting. Dette på grunn av maskenettet eller størrelsen på filteret i maskene som er mye større enn koronaviruset SARS-CoV-2 samt at maskene på ingen måte er tett. Det hjelper heller ikke å lokke folk til å handle på senterne dersom kommunen innfører maskepåbud som høyst sannsynlig vill skremme bort enda flere kunder. Folk var jo på vei tilbake til resturantene, men nå er jeg redd for at flere vil måtte lukke dørene. Det påligger kommunen et visst ansvar ikke bare informasjonsansvar, men også et ansvar for å sikre bedrifter og næringsliv fra uforholdsmessige ulemper knyttet til tiltakene som kommunen faktisk pålegger borgere og bedrifter. Er kommunen villig til å kompensere de økonomiske tapene?

   På side 11 i Folkehelseinstituttets rapport om masker kan du lese 11 ulemper ved bruk av masker basert på WHO lister følgende mulige ulemper ved bruk av munnbind til personer i den generelle befolkningen;
    Økt risiko for smitte til personene grunnet berøring av munnbind med påfølgende berøring av øyne med forurensede hender.
    Mulig risiko for smitte som følge av at munnbindet ikke skiftes når det er fuktig eller forurenset.  Hodepine og pusteproblemer avhengig av type munnbind.
    Utvikling av utslett, sår og allergiske reaksjoner ved langvarig bruk.
    Vanskeligheter med å kommunisere tydelig og klart.
    Vanskeligheter med å kommunisere med personer med hørselsproblemer.
    Generelt ubehag.
    Falsk følelse av trygghet, med påfølgende lavere etterlevelse av andre smitteverntiltak.
    Feilbruk, spesielt hos barn.
    Avfallsproblematikk etter bruk, spesielt på offentlige steder.
    Ulemper eller vanskeligheter med etterlevelse for enkelte pasientgrupper, barn, psykisk utviklingshemmede, psykisk sykdom, eldre med kognitiv svikt, kroniske lungesykdommer, ansiktstraumer, og personer som lever i områder med høy temperatur og luftfuktighet.

   Click to access 2020.08.14–bruk-av-munnbind-i-befolkningen-blant-personer-uten-kjent-eller-mistenkt-smitte-med-covid-19.pdf

   Dette er bare de åpenbare og kjente ulempene. Hver eneste dag er jeg personlig vitne til uheldige situasjoner mht. masker. Som et eksempel ser jeg både voksne og barn på under 10 år som har på seg munnbind utendørs. Dette er ikke anbefalt på noen måte og her må kommunen ta ansvar og sørge for at alle tiltak er iht. Grunnloven og at det forblir frivillig, særlig for friske folk.

   Roger Dyrøy
   Nestleder Partiet De Kristne Vestland

   Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.