Gjestekommentar: Mannsbastion er et merkelig ord

Ønsker ikke flertallet av de etablerte partierne kvinner i lederposisjoner? Av Per Asheim, FNB Øygard

Jeg skjønner ikke helt dette med mannsbastion-begrepet. Er det styringspartiene som ikke vil sette kvinner i ledende posisjoner eller er det ikke nok kvinner som er med i partiene? Synes godt at dette kan undersøkes litt nærmere med de enkelte partier.

Kvinneandel i politiske partier er uansett avhengig av hvor mange kvinner som engasjerer seg og melder seg inn i et politisk parti. Generelt tror jeg nok at det er få som gidder å engasjere seg i politikken, og det er dette som gjenspeiler seg i fordeling av kvinner og menn i de politiske partier.

Til syvende og sist er det rekruttering av nye medlemmer som er vanskelig, for jeg vil påstå at de fleste innbyggerne uavhengig av kjønn ikke orker å engasjere seg politisk. Politikk er for mange helt uinteressant og for mange oppleves det meningsløst å engasjere seg fordi partikultur og politikken de representer er så snevert og fastlåst.

En må spørre seg hvorfor MDG engasjerer mest kvinner og hvilke partier som primært kun engasjerer menn? Det er jo flere partier her som har kvinner som deltar politisk. Nyere partier kan ha problemer med rekruttering, uavhengig av om det er menn eller kvinner?

Mannsbastion er et merkelig ord, hvor har en det fra? Er det ikke også litt tilfeldig hvem som er hva, og med hvilket kjønn i de enkelte partier?

Innlegget ble først publisert som en kommentar til denne gjestekommentaren: Øygarden treng fleire kvinner i maktposisjonar.

One thought on “Gjestekommentar: Mannsbastion er et merkelig ord

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.