Gjestekommentar: Vil ha alkoholservering til matservering

Det er liten forståelse for at vi som bor i en kommune med lave smittetall skal leve under de samme strenge reglene som i Oslo der smitten er høy.

Av Kristin B. Jacobsen, leder Øygarden Frp

mat og vin
Photo by Breakingpic on Pexels.com

Tirsdag fikk FrP flertall i Stortinget for at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering.

Vi i Øygarden FrP mener at dette er fornuftig, og at innbyggerne kan ta et glass vin eller en øl til maten under ordnede forhold når smittetallene er lave og restauranten følger smitteverntiltakene.

Dette åpner ikke for full fest på utsteder til sent på natt, dette er snakk om at man kan servere alkohol til mat på restauranter og serveringssteder. Øygarden Frp påpeker at det er viktig at vi har effektive smitteverntiltak som folk forstår og respekterer. For oss er det viktig at vi i Øygarden kommune gjør hva vi kan for at arbeidsplasser lokalt opprettholdes.

Et generelt forbud mot alkoholservering i hele landet tror jeg folk ikke hadde forståelse for. I vår kommune er det lave smittetall. Øygarden FrP tror det er lite forståelse for at vi skal leve under de samme strenge reglene som i Oslo der smitten er høy. I tillegg anbefalte Folkehelseinstituttet (FHI) 18. januar regjeringen å reversere forbudet mot skjenking av alkohol som ble innført 4. januar, så her er vi på linje med FHI.

Dette handler om å holde hjulene i gang og sikre folks jobber. Det er tryggere at folk får en øl til maten på restaurant, enn at det inviteres til middag og festlig lag i private hjem, der man ikke har den samme kontrollen på at smitteverntiltak følges.

Noen kommuner har mye smitte, mens andre har nesten ikke smitte. Øygarden FrP mener det er viktig at man har tiltak som kan justeres lokalt, slik at de gir mening og at folk forstår dem og respekterer dem.

Ettersom Bergen har valgt å åpne kranene igjen fra fredag, så er det helt naturlig at Øygarden, som gjennom det meste av pandemien har fulgt Bergen angående smittetiltak, også åpner opp med kontrollert skjenking.

Vårt ønske er at kommuner med lav smitte selv kan vurdere om de vil server alkohol med maten. Det handler om fornuftige tiltak, og hensyn til lokale arbeidsplasser i restaurant- og serveringsbransjen.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.