I år er adventsfargen gul

Kalenderen seier 1. søndag i advent, men naturen har ikkje teke vinterferie.

Gold Mari remonterer for tredje gong i år.

Når hageeigaren kikkar nærare etter, er det flust av lovnadar om ein ny vår i alt det brune. Sjølv om regnet bøttar ned og sola ikkje lenger maktar turen over Ekrafjedlet, sørgjer ein jamn temperatur på 8 – 10 plussgrader for å oppretthalda håpet og livsgneisten hos plantar som har kome i utakt med kalenderen.

Kvit helleborus og blå primula gjev dei gule valmuene konkurranse om å vera lyspunkt i bedet framfor inngangsdøra. Mest synlege er likevel rosene. Hagens dronning viser fingeren til årstida. Svinnande lys er ikkje noko hinder for sein remontering. Den tredje i år.

Ei natt med temperatur ned mot null var signalet etternølarane venta på. Gold Mari, Bonica og Home&Garden står med bleike skuggar av sommaren si blomeprakt.  Det ser ut til at hageeigaren vil kunna supplera julekaktus, amaryllis og azalea med heimedyrka roser eit godt stykke inn i førjulsmånaden. 

Med slike mirakel utanfor stovedøra, seier det seg sjølv at gult vert adventsfargen dette året.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.