Gjestekommentar: På tide med tillitvekkende behandling av tomtefestersaken

Både tidligere og nåværende ordførere og rådmann/kommunedirektør har altså hatt full mulighet, for ikke å si en viss moralsk forpliktelse, til å sette seg inn i og forholde seg til saken.

Nils Bjarte Sæle. Foto: Rødt.

Av Nils Bjarte Sæle, kommunestyrerepresentant, Rødt Øygarden

Rødt Øygarden har fått tilgang til kopi av henvendelser fra Roald Broch til øverste politiske og administrativ ledelse i Sund og (nye) Øygarden kommune. Han kommer med alvorlige påstander om det som skal være overlagt lovstridig forvaltningspraksis, i forbindelse med håndtering av festetomter på Klokkarvik.

Meldinger med rikholdig informasjon om saken har blitt oversendt, blant annet via e-post, til tidligere ordfører i Sund Kari-Anne Landro (H) og nåværende ordfører Tom Georg Indrevik (H). Henvendelser har også blitt sendt indirekte til rådmann i Sund, nå kommunedirektør Rune Lid, gjennom flere ubesvarte henvendelser fra advokat til kommunen. Både tidligere og nåværende ordførere og rådmann/kommunedirektør har altså hatt full mulighet, for ikke å si en viss moralsk forpliktelse, til å sette seg inn i og forholde seg til saken.

Heller enn å åpne for en løsningsfokusert dialog, har alle henvendelsene blitt møtt med maktarroganse, en øredøvende stillhet og total handlingslammelse. I en sak der innbyggere blir alvorlig skadelidende som følge av det som angivelig skal være uhjemlede krav, bør kommunen være fremoverlent og på tilbudssiden. Som et minstekrav bør man kunne forvente at kommunen holder seg for god til å drive inn omtvistede krav før alle fakta er kommet på bordet.

Har kommunedirektør, Rune Lid, kontroll på at organisasjonen han leder drives med en forvaltning som er i tråd med loven? Er det virkelig slik ordfører, Tom Georg Indrevik, ønsker å møte sine innbyggere? Kan maktarroganse medføre politikerforakt? Har det gått prestisje i saken? Ville det vært klokt å løse slike saker med en minnelig ordning før kommunen blir gjenstand for gruppesøksmål? Kan det virkelig være nødvendig å minne om at kommunen er en konstruksjon som er til for å tjene innbyggerne, snarere enn å motarbeide dem? Skal vi ha tillit til ordføreren og kommunedirektøren?


One thought on “Gjestekommentar: På tide med tillitvekkende behandling av tomtefestersaken

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.