Gjestekommentar: -Vegrer seg for å vedgå feil

Kjøper Fjell kommune seg ut av selvpåførte problemer og mulige ulovligheter?
Av Øyvind Herland, leder Rettferdig offentlig saksbehandling -ROS

Arkivbilete.

 

På under ett år har kommunen måtte betale to høye «forlikskostnader. Det er kun de som er kommet fram i pressen. Det ene forliket var på kr 800.000 vedrørende den kommunalt ansatte som ikke fikk lovpålagt oppfølging ved sykemelding. Og nå den langvarige prosessen som Frank Bjelland fikk et forlik i millionklasse for.

Bare disse to sakene har kostet innbyggerne flerfoldige millioner på grunn av inkompetanse og at de vegrer seg for å vedgå noen form for feil.

Det ser ut som at de prøver å kneble befolkningen ved trenering og underslå opplysninger og feilinformering om saker, uansett hvilken etat det måtte gjelde.

Dette medfører store utgifter for klager, og som kanskje ikke har midler til å ta opp kampen mot FK. At det politiske, med få unntak, ikke har mot til å bistå sine velgere er meg helt uforståelig. I hvert fall når kommunen delegerer prosessen til en kommuneadvokat.

Som en kan lese i Vest Nytt, kan jo denne advokaten få seg til å si at «vi har ikke gjort noe galt»? Hvorfor da inngå forlik?

Et spørsmål til ordfører, er om hun som øverste folkevalgt mener at kommunen er hevet over lover og regelverk? Vi som har fulgt Bjelland sin sak over flere år, har selvsagt fått oversendt korrespondanse med mer i disse årene.

Som det står i brev fra Frank B av 15.08.2019 til kommuneadvokaten følgene «Jeg tror denne saken må behandles i rettsapparatet, og ser meg nødt til å stevne Ordfører, Rådmann og Kommuneadvokat for myndighetsmisbruk»

Nå først begynte det å skje noe fra kommunens side! Her ligger vel hovedpoenget for at Fjell Kommune ønsket et forlik som skulle være unntatt for offentlighet. Dokumentasjon? Om det skulle trenges, så har vi det meste.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.