Gjestekommentar: Ingen skal få sirkus før alle har fått brød

Våre folkevalgte har prioritert å øremerke halvannen million kroner, av dine og mine skattepenger, på å arrangere en «folkefest».Av Lars Vassenden, Rødt Øygarden

Tre kommuner skal smis i hymens lenker og bli til en. Det står ikke på kronasjene når våre politikere, med brask og bram, skal feire resultatet av egen innsats i arbeidet med kommunesammenslåingen. Med kirkeklokker og hornmusikk skal bryllupsfesten gi «Nye Øygarden Kommune» en pangstart.

Det er rimelig å frykte at det eneste smellet vi hører er lyden av en ny storkommune som deiser inn på ROBEK-listen med et brak. Administrasjonen peker på røde tall. Vi tynges ned av flerfoldige milliarder kommunal gjeld. Det presenteres et rikt spekter av kuttiltak innen offentlige tjenester og tilbud.

Kommunalt ansatte rapporterer at de opplever økt arbeidsbelastning på grunn av vakante stillinger som ikke fylles opp. Alle steiner skal snus, koste hva det koste vil, for å lete frem midler til kommunekassen.

Med dette dystre bakteppet har altså våre folkevalgte prioritert å øremerke halvannen million kroner, av dine og mine skattepenger, på å arrangere en «folkefest». Dette fremstår som umusikalsk. Ville det ikke vært like greit om fest-regninga ble sendt tilbake til avsenderen?

Såvidt meg bekjent har det ikke blitt fattet vedtak i Fellesnemda om at storkommunen skal være lønnsledende eller ha høye politikerhonorar. Ingen av våre folkevalgte politikere tufter vel sitt engasjement på egen økonomisk vinning?

Hva med å omdisponere en åttendedel av våre lokale politikeres godtgjørelse for å dekke gildet? Tom Georg Indrevik vil fremdeles ha en lønn som overstiger fjorårets landsgjennomsnitt for ordførere. Det burde rekke til salt i grøten. Han kan sikkert få nyttige sparetips fra noen av kommunens mange økonomisk vanskeligstilte; de er vant til å måtte snu på kronene. Trekker man også 12,5 % av de øvrige honorarene og møtegodtgjørelsene for medlemmer av utvalg og komiteer over de neste fire årene, vil man fort kunne tjene inn utgiftene til festen.

Får Rødt salutt for dette forslaget?

One thought on “Gjestekommentar: Ingen skal få sirkus før alle har fått brød

  1. Helt sikkert en folkefest hvor vi vanlig dødelige ikke bare får oppleve en brøkdel av festen, resten foregår på bakrommet til gutta boys.

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.