Gjestekommentar: Rykter, habilitet og tillit

Kjære lokalpolitikere i den nye koalisjonen mellom Høyre, Venstre, FrP, KrF og Sotralista.

Av Lars Vassenden, Rødt Øygarden

Dere skal ha honnør for å ikke la dere skremme av samlivsproblemene hos moderpartiene i regjering. I femspann med Sotralista blir det nok en smal sak å finne en felles plattform, fra Sotra Holdings lokaler på Sartor. Føler meg rimelig trygg på at vi fremdeles kommer til å stå langt fra hverandre politisk. Det er derfor med tungt hjerte jeg ser meg nødt til å gratulere dere med flertall i kommunestyret.

Det er viktig at vi blindt kan stole på hverandres gode intensjoner, til tross for store meningsmotsetninger. Å stikke hodet frem koster flesk. Derfor er det så forsmedelig med all denne politikerforakten som det bare blir mer og mer av.

Alle de mistroiske ryktene om politiske vennetjenester og kameraderi. Positiv særbehandling og snarveier gjennom systemet. Sammenblanding av offentlige og private roller.

De udokumenterte påstandene om politikere som meler sin egen kake. Den stadige mistenkeliggjøringen. Ingenting godt kommer ut av dette. Ville det ikke vært trist om man dro med seg gamle fordommer inn i nytt kommunestyre?

Skulle man vært så frimodig og foreslått mer transparens? Større åpenhet rundt familiære bånd, verv, eierskap og/eller andre forbindelser som etter skjønnsmessig vurdering gjør det vanskelig å være habil? Laget et offentlig register og latt pressen, opposisjonen og ikke minst velgerne få fritt innsyn? Det ville fjernet enhver tvil om hvorvidt man skal melde seg inhabil og trekke stolen tilbake. Gjenskapt tillit. Det hadde vel vært noe, hadde det ikke?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.