Gjestekommentar: Veteranene våre skal tas vare på

I vår kommune bor det i underkant av 300 veteraner, som har gjort en uvurderlig innsats for fedrelandet og vårt internasjonale samarbeid. Av Svein B. Bjørge, tidligere offiser, 3. kandidat Øygarden FrP

Øygarden FrP brenner for at våre veteraner skal tas vare på, og ikke ignoreres. Vi vil arbeide for at kommunen oppretter en veteranplan.

Deltagelse i internasjonale operasjoner er en viktig del av Forsvarets virksomhet. I dag utgjør våre veteraner fra internasjonale operasjoner «ryggraden» i det norske Forsvaret. Landets veteraner er ikke bare en viktig ressurs for Forsvaret – de sitter også inne med mye erfaring og kompetanse som er verdifullt for hele samfunnet.

Dessverre er det slik at mange veteraner sliter med psykiske utfordringer etter tjeneste. De fleste av oss kan ikke forestille seg hva slags opplevelser de har vært gjennom og syn de har sett. Samfunnet har et særskilt ansvar for de kvinner og menn som har bidratt på vegne av Norge i internasjonale operasjoner.

I fjor understreket FrPs partileder Siv Jensen viktigheten av å ta godt vare på landets veteraner. Hun påpekte at regjeringen blant annet jobber for at veteraners helse blir kartlagt også to, seks og ti år etter tjenesten. Det er kan ta lang tid før lasten blir for tung, og det må tas hensyn til.

Øygarden FrP vil arbeide for at veteranene har en møteplass i kommunen. Det kan være godt å knytte bånd med andre som har vært i lignende situasjoner. I tillegg kan det være en egnet møteplass mellom veteraner og unge. Skoleklasser vil kunne få verdifull innsikt om livet og samfunnet i samtale med kommunens veteraner.

FrP er partiet som arbeider for våre veteraner, for at de skal få den respekten og anerkjennelsen de fortjener, men også at de tas godt vare på når de kommer hjem til landet de har tjent.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.