Gjestekommentar: Jeg vil være din ombudsmann – ta ja-stempelet inn i den nye kommunen

Noe av det viktigste og mest givende med å være lokalpolitiker er alle de lokale sakene som behandles i hvert eneste politiske møte i kommunen.
Av Svein Otto Jacobsen, 1. kandidat Øygarden FrP

Noen vil kalle det for «små» saker, men det gjør ikke en FrP-politiker – for oss går rollen som ombudsmann først. Der andre partier er opptatt av reguleringer, byråkrati og papirflytting, er vi opptatt av mennesket på den andre siden av søknadsskjema.

Som leder av plan- og forvaltningsstyret i Sund har det vært viktig for meg å treffe innbyggerne for å lytte til deres saker. For meg er kommunens viktigste oppgave å være en tilrettelegger for at både innbyggere og bedrifter skal kunne realisere drømmene sine. Det som er en enkel byggesak som ligger til behandling i kommunen kan være veldig viktig for den det gjelder.

Kanskje drømmer du om å bygge deg en ny garasje, eller bygge ut boligen din. Eller kanskje du til og med ønsker å starte en forretningsvirksomhet i en del av huset ditt. Som lokalpolitiker for Fremskrittspartiet ønsker jeg å være din ombudsmann i nye Øygarden kommune.

Folk flest trenger ombudsmenn og –kvinner som kjemper deres sak opp mot den store stat, fylke eller kommune, og det er mye av utgangspunktet for FrPs politikk og organisering. En aktiv ombudsrolle kan bidra til å avdekke alvorlig systemsvikt og svakheter i kommunens administrasjon. I FrP er vi opptatt av å lytte til den enkeltes bekymringer og ta disse bekymringene på alvor. Det er et bærende prinsipp som gjennomsyrer hele vår organisasjon.

For hvert eneste møte i Sund kommune jeg har gått inn i, har jeg tatt med meg JA-stempelet. Nå ønsker jeg å fortsette denne jobben i nye Øygarden kommune. Som FrPs førstekandidat i vår nye kommune lover jeg å bidra til at du som innbygger skal kunne realisere drømmene dine, uten at kommunen skal være til hinder for dette. Derfor vil jeg kjempe for å forenkle byråkratiet og forenkle kommunens krav og skjemaer.

Som ombudsmenn kommer vi dessverre ikke alltid helt i mål. Det hender saker møter motstand i instanser som er utenfor vår kontroll, som for eksempel hos fylkesmannen eller andre statlige myndigheter. Men dere skal vite at vi i FrP gjør vårt ytterste for å kjempe deres sak. Om vi så må ta de til Storting eller regjering.

FrP går til valg på å føre en positiv arealpolitikk i Øygarden kommune. Mye handler om å være tilgjengelig, lytte, tilrettelegge og finne løsninger. En stemme til FrP er en stemme til enklere og bedre byggesaksbehandling og en erfaren ombudsmann som en kan stole på at stiller opp.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.