Gjestekommentar: Ja til et aktivt næringsliv i nye Øygarden

Attraktive arbeidsplasser og et variert næringsliv er selve grunnsteinen i et lokalsamfunn.

Av Svein Otto Jacobsen, 1. kandidat Øygarden Frp

Svein Otto Jacobsen (tv),på besøk hos Sotra Fiskeindustri AS, saman med fiskeriminister Harald T. Nesvik, tidlegare i sommar.

Fremskrittspartiet vil at nye Øygarden kommune skal være en kommune med et aktivt næringsliv. Da trengs dyktige lokalpolitikere som sier JA til nye næringer og JA til de eksisterende næringene som har gitt oss det gode grunnlaget vi har i dag.

JA til privat næringsliv
Nye Øygarden skaper nye muligheter for oss, og disse mulighetene må vi gripe. Vi vet at rundt 500 000 nordmenn drømmer om å starte for seg selv, men at de fleste mislykkes. Det er rett og slett for mange hindringer i veien. Samtidig står små og mellomstore bedrifter for nesten halvparten av den årlige verdiskapningen i Norge.

FrPs visjon er at nye Øygarden skal bli den kommunen som det private næringslivet opplever som en serviceinnstilt og aktiv tilrettelegger for at deres bedrift kan få etablere seg, uten å støte på unødige hindre, som overflødig byråkrati og skjemaer. Vi heier på folks evne til å skape fremtidsrettede, grønne og lokalt tilpassede arbeidsplasser.

JA til olje- og gassnæringen
Dagens Øygarden, Fjell og Sund kommune til sammen har om lag 3200 sysselsatte innenfor olje- og gassnæringen. Det er et langt fra ubetydelig antall sysselsatte som går på jobb hver eneste dag for å skape verdier både for kommunen og AS Norge. Men det vises til tider lite omsorg og takknemlighet for dem som faktisk skaper verdiene i samfunnet.

Regionen vår har fått kjenne på alvoret som inntreffer når flere familier mister jobben sin. Derfor må vi vise at vi er stolte av næringen som skaper, bygger og betaler for samfunnet vårt. Olje- og gassnæringen er det beste som har hendt Norge noen gang. Flere partier i Norge ønsker å stenge denne kranen. Det gjør ikke vi. FrP heier på den norske olje- og gassarbeideren.

JA til sjømatnæringen
Gjennom FrPs tid i regjering har vi gjort mye for å bidra til at denne næringen skal kunne vokse fremover. Vi har fått på plass et regelverk som skal bidra til at havbruksnæringen skal kunne vokse på en bærekraftig måte som ivaretar hensynet til miljø og fisken.

Havbruksfondet er del av dette systemet, og resulterer i at kommunene får en andel av næringens økonomiske bidrag inn i kommunekassen. Totalt fikk de tre kommunene som utgjør nye Øygarden kommune utbetalt litt i overkant av 41 millioner kroner i 2018 gjennom dette fondet. Dette er penger som kommunen kan bruke til mer velferd, næringsutvikling eller infrastruktur.

Med nye Øygardens varierte næringsliv har vi alle muligheter for å lykkes. Det vi trenger nå er kommunepolitikere med en positiv JA-holdning til næringslivet. Vær med å bidra til at nye Øygarden skal bli en JA-kommune, stem FrP 9. september.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.