Gjestekommentar: – Ordføreren skaper mistillit om Sotrasambandet

Regjeringens ambisjon er trafikk på nye Sotrasambandet i 2025 og at anbudet skal ut i år.

Av Tommy Skjervold, statssekretær (FrP) Samferselsdepartementet.

Statssekretær Tommy Skjervold (FrP) i Samferdselsdepartementet opplever det som om ordførar Marianne Sandahl Bjorøy skapar mistillit om framdrifta på Sotrasambandet. Arkivbilete.

Jeg så med interesse NRK-debatten. Jeg må si jeg sjelden har sett en mer pessimistisk ordfører, som strengt tatt bør tale for sine innbyggere. Det er tydelig at ordføreren mener hun kan veibygging bedre enn fagfolkene.

La meg understreke følgende; Regjeringens ambisjon er trafikk på nye Sotrasambandet i 2025 og at anbudet skal ut i år. OPS er en kontraktsform som gjør at mye av arbeidet gjøres før anbudet går ut, blant annet grunnerverv og flytting av kabler. På den annen side viser OPS at byggingen går raskere ettersom entreprenøren da har alle incentiver til å bygge raskere og få pengene utbetalt.

Dette er et av de høyeste prioriterte samferdselsprosjektene for Regjeringen, og Statens Vegvesen har gjort flere grep for å sikre fremdrift, blant annet flere folk på prosjektet. Jeg understreket i møte med offensive lokalpolitikere før sommeren at vi har full fart på dette sambandet og det står ved lag.

Ordføreren imponerer ikke på vegne av innbyggerne. Jeg håper på en offensiv ordfører etter valget som vil jobbe sammen med oss for rask realisering, ikke skape mistillit i befolkningen om når et ettertraktet prosjekt kommer, og ikke jobbe imot oss slik jeg opplever at ordføreren nå gjør.

One thought on “Gjestekommentar: – Ordføreren skaper mistillit om Sotrasambandet

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.