Gjestekommentar: Lokal tillitskrise

Ingen av partiene i det sittende kommunestyret som vil si at flere skoler skal nedlegges. Naturligvis, det er jo valg!
Av Roger Dyrøy, 1, kandidat Partiet De Kristne

Partiet De Kristne (PDK) vil først og fremst takke Utdanningsforbundet for arrangementet på rådhuset og invitasjon til debatten!

For meg som bare har fulgt politikken fra utsiden i mange år, var det en interessant opplevelse å være med på debatten om skole og barnehage.

På debatten var det ingen av partiene i det sittende kommunestyret som ville si at flere skoler skulle nedlegges naturligvis, det er jo valg! PDK hadde flere spørsmål, men ingen i det sittende kommunestyre kunne svare godt for seg. Det overrasker meg at ingen kunne svare på spørsmål om konsekvenser relatert til nedleggingen av Liljevatnet skule. Ingen svar om konsekvenser for trafikken, ingen svar om kostnader. Kanskje er det lettere å ta det skriftlig, for dette er viktig!

Jeg er imponert over tålmodigheten til folket her ute som sjelden klager eller protesterer på trafikk eller skolesituasjonen. Men det er kanskje derfor derfor kommunestyre har tatt seg slike friheter med skolene og unnlat å utbedre krysset i Knarrevik. Faktisk har ikke krysset i Knarrevik hatt noen praktiske endringer siden Kong Olav åpnet Sotrabroen på 70-tallet! Nå er det på tide.

Som vi også forklarer i dronevideoen vår på Facebook og Youtube så er de flere som har påpekt den livsfarlige skoleveien barna nå har fått som en konsekvens av flyttingen til Brattholmen. Kan Arbeiderpartiet og Høyre (da det er de som hovedsaklig styrer i Fjell kommune) avklare om konsekvensene er utredet, og liste opp konsekvensene og de aktuelle tiltakene? Om flyttingen av barna og ombygging til barnehage løser alle utfordringene er svært tvilsomt, og er et eget kapittel. Vi er redd for at dette vil øke de trafikale problemene vi allerede har i kommunen. Vi forventer at dette er ett av de punktene som kommunestyre har utredet.

Vi som politikere har et ansvar å ivareta innbyggernes ve og vel. Da er det ikke for mye å forlange at vi har tenkt gjennom konsekvensene av handlingene våre? Partiet De Kristne vil ikke sitte stille å se på en varslet ulykke på denne måten. Liljevatnet skule bør gjenåpnes før vinteren.

Siv Jensen sier de har spisset budskapet, men det hjelper så lite når de ikke har spisset ørene og hverken lytter til folket eller sine egne, heller ikke Carl I. Hagen vil de lytte til! Som ordføreren fra gode, gamle Øygarden så fint påpekte under debatten, har vi to ører og en munn av en grunn!

Partiet De Kristne er folkets parti. Vi vil være embetsmenn for folket og lytte med begge ørene. Vi ønsker spesielt å engasjere ungdom til å stemme i år, og oppfordrer alle til å se de kreative videoene våre hvor vi forklarer om alt fra Grunnloven til bompenger, klimahysteri og skole.

PDK vil gjøre den nye kommunen mer attraktiv for tilflyttere og befolkningsvekst. Skal vi oppnå dette må kommunen være forutsigbar, og vi må sette inn tiltak som monner nå! PDK vil sette inn tiltak som forbedrer trafikkflyten i Knarrevik. Gratis buss i rushtiden er en av løsningene.

Vi må tenke helhetlig og ikke gjøre vedtak som motstrider hverandre. Trafikken i området ved Liljevatnet er allerede problematisk nok som den er. PDK er ikke overbevist om at kommunen har løst noe som helst med dette merkelige vedtaket. Å busse barn til andre skoler er ikke kollektivsatsing selv om Fylkeskommunen tar regningen.

Det er ikke for seint å gjenopplive Liljevatnet skule, den er ikke bygget om til barnehage enda.

Stem Partiet De Kristne (PDK), så skal vi jobbe for folket, ungdommen og barna!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.