Gjestekommentar: Kvinner – vær med å ta styringen!

Jeg er en kvinne i passe alder. Jeg er heldig som har en stor familie og gode venner som jeg er veldig glad i. Av Kristin Børve Jacobsen, 5. kandidat Øygarden FrP

Har gjennom et innholdsrikt liv opparbeidet meg en del erfaring med egne barn, ungdommer, barnebarn, syke foreldre, har hatt forskjellige jobber innen pleie- og omsorg, innen salg- og service, verv i organisasjoner og vært aktiv i nærmiljøet i Øystese hvor jeg opprinnelig kommer fra.

Som datter, søster, mamma til fire, mormor til ni, venninne, kone og svigerdatter vil jeg som kvinne alltid være en omsorgsperson gjennom alle livets faser.
Jeg vil ha gode ordninger for familier og enkeltmenneske slik at de har frihet til å velge det som er best for dem, og når det er best for dem.

Dette bringer meg inn på politikk som vi på en eller annen måte omgir oss med, og må forholde oss til bevisst eller ubevisst, hver dag. Jeg er blitt bevisst på dette, ser at det er ting i folks hverdag som bør bli bedre, kan gjøres enklere og at det må være mer opp til den enkelte å velge hvordan en vil leve sitt liv uten at det offentlige blander seg for mye inn.

Som kvinner er vi opptatt av at barna våre har en god barnehageplass, at skolebarna har en trygg skolevei og at alt legges til rette for det beste læringsmiljøet og mestring i en trygg skolehverdag. Dette er også slik vi vil ha det for våre ungdommer når de skal ta videre utdanning og viktige valg for sin egen fremtid.

Vi ønsker at våre og andres unge gutter har lært å respektere våre og andres unge jenter, så de kan føle seg trygge når de er ute og hygger seg.

Som kvinner er vi opptatt av gode veier og trygge biler som vi skal frakte det kjæreste vi har til barnehage/skole, til venner, trening og aktiviteter. Vi forventer selvsagt at arenaene som våre kjære oppholder seg på skal være forsvarlige og trygge. Et godt utbygd kollektivtilbud som også dekker bygdene rundt i regionen vår er selvsagt også viktig for å spare foreldre for alltid å måtte kjøre.

Som kvinner er vi opptatt av at vi har et helsevesen som fungerer og som står klare når vi enn måtte trenge det. Slik forventer vi at det også skal være for våre eldre når de, og senere vi selv, vil trenge det.

I Norge har vi det stort sett veldig bra, men vi kvinner ser at det er ting som kunne/burde vært gjort annerledes. Vi ser ofte ting på annen måte enn menn.
Det er derfor jeg som kvinne ønsker å være med å bidra til å gjøre disse endringene som vi kvinner ser og føler på i hverdagen. Det er viktig at vi kvinner engasjerer oss i politikk slik at hverdagen kan legges mer til rette for blant annet omsorgspersoner, og for de som ikke roper høyest. Vi kan være med å gjøre viktige tiltak som kan forbedre hverdagen til alle våre kjære.

Personlig har jeg tatt et politisk valg. Mitt parti er Fremskrittspartiet av den enkle grunn at de står for mange av de verdiene jeg også har, som frihet, trygghet og handlekraft.

Jeg velger først og fremst å engasjere meg for at våre barn og barnebarn skal ha et godt og trygt samfunn å vokse opp i, men også fordi jeg vil være med å legge best mulig til rette for hvordan de eldre skal ha det i hverdagen.

Uansett hva dine verdier og ditt politiske ståsted er, så anbefaler jeg flere kvinner å delta i politikken. Så bruk stemmeretten din ved kommunevalget.

Det er lett å stå på utsiden å rakke ned på vedtak og saker som en er ikke er enig i, og som en ikke kjenner bakgrunnen til at det er blitt som det er blitt.

Ønsker med dette alle en saklig og respektfull valgkamp!

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.