Gjestekommentar: Tar samfunnssikkerhet på alvor

Utfordringene vil stå i kø dersom det skulle skje en ulykke på Kollsnes- eller Sture-terminalen.

Av Svein Otto Jacobsen, 1. kandidat Øygarden FrP

-Vi er nødt til å ta samfunnssikkerheten rundt Sture- og Kollsnesterminalene på alvor, hevder Svein Otto Jacobsen i dette innlegget. Onsdag besøker samfunnssikkerhetsminister Ingvild Tybring-Gjedde Sture-terminalen. Arkivbilete.

1. januar 2020 slår Fjell, Øygarden og Sund seg sammen til en kommune. Vi kommer fortsatt til å være en kommune hvor det kreves stor satsing på HMS og generell sikkerhet, blant annet grunnet vår unike geografiske posisjon på kysten.

På anleggene på Kollsnes og Sture må sikkerheten ivaretas for at de ansatte blant annet skal føle seg trygge på jobb.

Det vil fortsatt i fremtiden være mye båttrafikk og tungtransport, som blant annet frakter farlig gods, gass og olje. Dette krever enorme sikkerhetstiltak både for de som jobber med dette, men også for innbyggerne i kommunen.

Utfordringene vil stå i kø, hvis en ulykke skulle finne sted på et av anleggene.

Derfor er vi er nødt til å samfunnssikkerhet på alvor, noe samfunnssikkerhetsminister, Ingvild Tybring-Gjedde (FrP) gjør når hun besøker Stureterminalen før valget. Å sikre gassanlegg som bidrar til å sikre husstander strøm, er svært essensielt for at den kritiske infrastrukturen på Stureterminalen sikres mot spionasje, sabotasje og etterretning, fra fremmede stater og aktører som vil skape utrygghet for rikets sikkerhet.

Vi er en nasjon med store naturressurser. Det skulle dermed bare mangle at vi ikke har en samfunnssikkerhetsminister. Øygarden FrP er stolt av at FrP har denne statsrådsposten. Det skal vi bevise.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.