Gjestekommentar: Eldre, internett, bompenger og informasjon

I dagens samfunn er det mange eldre som er på nett og som bruker dette til flere formål. Men ikke alle er på denne plattformen, og det må aviser, kommuner og andre ta inn over seg.

Av Turid Sangolt

Det er ikke alltid så enkelt å finne fram til den informasjonen en trenger på internett, skriver Turid Sangolt.

Nå har Vestnytt tatt bort siden: «På plakaten». Her kunne leserne få gratis informasjon om hva som skjedde i kommunen. Ikke alle synes noe om dette, meg selv inkludert. I det siste har avisen heller ikke hatt programoversikt for Radio Sotra. Om det skylles Rolf Øvretveit eller Vestnytt kjenner jeg ikke til. Det er blitt mer reklame, og lite stoff fra distriktene.

Bompenger og ferger
Jeg registrerer at det er mange som er opptatt av bompenger for tiden, og godt er det. Toppen av det hele er at trafikantene nå ikke lenger skal få informasjon om hva det koster å passere bomstasjonene.

For en hvilken som helst vare eller tjeneste du skal kjøpe, får du oppgitt en pris. Du har både rett og krav på å få vite hva varen/tjenesten koster. Vanligvis kan kjøperen velge tjeneste, men det kan en ikke med bomstasjonene som popper opp over alt. Jeg kan ikke forstå at dette kan være lovlig?

Myndighetene skal visst spare penger, men er slike skup lovlig?

For vi kan vel gå inn på nettet og finne det ut? Enkelt, ikke sant?

Nei, her virker det som vi skal sløves ned, og tro vi kjører gratis, for ikke å merke smerten i økonomien, slik altfor mange gjør.

Bygging av veiene våre bør dekkes via Statsbudsjettet. Full stopp. Om de legger på en promille eller en liten prosent, ville ikke folk merket det på samme måte, tror jeg? Vi har sekken full av penger her i dette landet.

På fergene fra Bergen til Stavanger, Halhjem-Sandvikvåg og Arsvågen-Mortavika er takstene som tidligere stod på veggen til betalingsbodene tatt bort. Dette er en strekning jeg kjører ganske ofte.

Jeg fikk fortalt rett før jul på Halhjem, at nå skulle jeg slippe å betale for passasjerer, noe jeg for øvrig sjelden hadde med meg. De kunne jo saktens betale for seg selv.

Før jul 2018 kostet turen fra Halhjem til Sandvikvåg kr 119,-. Nå, siden jeg slipper å betale for passasjerer, koster det kr 150,-! Slå den! Prisen er selvsagt inkludert rabatt. Litt av en prisstigning. Hva det koster meg fra Arsvågen til Mortavika, må jeg nok inn på nettet for å finne ut. Men førtst må jeg vite hvilket selskap som driver disse rutene?

Har de tenkt på turistene? Er det så nøye da?

Nye Øygarden, for noe tøys
Denne slageren har gått i lang tid, uten at en kan regne med at det skjer noen endring.
Jeg foreslo for lenge siden (i Vestnytt) at den nye kommunen burde hete: Sotra og Øygarden, som er et kjent, gammel og godt brukt navn. Nye Øygarden virker bare forvirrende, men vi venner oss nok til det også etterhvert. Omsider blir vel kampen om det nye navnet glemt, som så mye annet. Som behovet for å gjøre utbedringer på veiene.

 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.