Det vert ingen byvekstavtale no

Forhandlingane om ein byvekstavtale braut saman i innspurten.

Ordførar Marianne Sandahl Bjorøy (A) og varaordførar Tom Georg Indrevik (H) møtte statssekretær Anders Warp i samferdsledepaartementet til endelege forhandlingar om byvekstavtalen for Bergens-området fredag. Arkivbilete.

(Saka er oppdatert).

Ordførar Marianne Sandahl Bjorøy var innstilt på å inngå ein avtale med Samferdselsdepatementet og dei øverige kommunane i Bergensområdet då dei møttes til avsluttande forhandlingar fredag.

I staden braut forhandlingane saman i innspurten.

-Det gjekk ikkje bra i dag. Det vart pause i forhandlingane fordi Os ønska det, skriv Sandahl Bjorøy i ein SMS til nettavisa Tunnelsyn.no.

– Forhandlingane var utruleg spesielle, legg ordføraren i Fjell til.

Mest sannsynleg er forhandlingane utsett til etter kommunevalet. Fylkesordførar Anne Gine Hestetun (A) har fått ansvaret for å få forhandlingane tilbake på skinner, ifølgje Bergens Tidenden.

Heitt tema
Byvekstavtalen vart eit heitt tema på torsdagens kommunestyremøte i Fjell. Signala frå dei folkevalde var langt frå eintydige. Bør Fjell gå med i byvekstavtalen for Bergensområdet, no? Bør vi utsetja forhandlingane til etter kommunevalet til hausten? Får vi nok att for å gå med i ein slik avtale?

Bør Fjell kanhende gjera som Os og Lindås? Der har dei utsett behandlinga av spørsmålet til etter valet.

Les: Kjempar om byvekstavtalen

-Husk at det og følgjer pengar med avtalen, oppfordra ordførar Marianne Sandahl Bjorøy som saman med varaordførar Tom Georg Indrevik (H) har delteke i forhandlingane med samferdselsdepartementet.

I morgon møter dei statssekretær Anders Werp (H) til det som er varsla å vera siste forhandlingsmøte. Kva det endelege avtaleutkastet vil innehalda vil ikkje vera klart før møtet er over, ifølgje Sandahl Bjorøy. Ordføraren i Fjell kan difor ikkje i dag seia om ho vil tilrå avtalen eller ikkje.

Endar det med at den politiske leiinga i Fjell forlet møtet med samferdsledepartementet med ei god kjensle, vert det ekstramøte i kommunestyret mandag 27. mai for å diskutera avtaleutkastet, vart det klart etter gruppemøte i kommunestyret.

Politikarane vil då kunna avgjera om Fjell vil godta avtalen slik han føre, utsetja behandlinga til etter valet, eller avvisa det føreliggjane forslaget til avtale.

 

 

3 thoughts on “Det vert ingen byvekstavtale no

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.