Gjestekommentar: Bompenger vedtas lokalt

I det siste har det vært mye diskusjon om at det har blitt mer og for mye bompenger, og det fremstilles som det er FrP sin skyld. Saken er den at bompenger vedtas lokalt, av de enkelte kommunestyrene rundt om i det ganske land.

Av Svein Otto Jacobsen, førstekandidat Øygarden FrP

Selv kjepphøye Trym Aafløy i FNB måtte innrømme 10.05 på «Dagsnytt18» at FNB ikke skulle fjerne alle bommene og derved heller ikke bompengene. Ei heller klarer han å tydelig si hvilke bommer han skal fjerne eller ikke.

Her i regionen er det bare FrP som har stemt mot bompenger. Resten av de politiske partiene har stemt for, men legger skylden på FrP. Skjønn det den som kan.

Det gjøres også et stort nummer av at FrP sentralt stemmer for.
Grunnen for dette er at FrP har stor respekt for lokaldemokratiet og vil ikke stemme mot et lokalt flertallsvedtak. Det skulle tatt seg ut hvis en sentralt skulle stemt mot vedtak for å bygge en skole, barnehage eller eldresenter osv…

De av oss politikere som driver med areal og byggesaker vet hvor irriterende det er når statens mann, fylkesmannen, kommer med innsigelser og stopper et flertallsvedtak. Tenk hvordan det da ville blitt hvis politikerne på Stortinget i tillegg skulle begynt å overstyre flertallsvedtak om veier og bompenger også.

Nei, skal en stoppe bompenger så må en stoppe de der de starter, nemlig lokalt. Skal en straffe noen partier for bompenger, så må en straffe de partiene som lokalt stemmer for bompenger, og ikke de som stemmer mot.

For bedre å illustrer dette legges det ved en plansje som viser gangen i hvordan bompenger blir til. For jeg har et bestemt inntrykk av at det er mange som tror at bompenger blir vedtatt sentralt og ikke lokalt.
Så her er den offisielle veien en må gå for å få til en bompengepakke eller prosjekt. Er du mot bompenger? Støtt ditt lokale parti som alltid har sagt nei til bompenger, når resten har stemt for bompenger, nemlig FrP.

4 thoughts on “Gjestekommentar: Bompenger vedtas lokalt

 1. Det seier seg sjølv at dersom regjeringa hadde bevilga nok pengar til t.d Sotrasambandet hadde det ikkje vore naudsynt med bompengar! Ingen lokalpolitikar vil ha bompengar fordi det er gøy! FrP melder seg ut av lokale bompengeprosjekt og toar sine hender, men har ingen andre løysingar. Kva er di løysing i staden for bompengar? Korleis vil du og ditt parti finansiere t.d Sotrasambandet?

  Likar

  1. Vi jobber hver dag mot samferdselsdepartementet for å få opp statens del i det prosjektet.
   Som du vet så har ikke SV eller noen andre partier kommet med noen annen løsning der veier skal dekkes 100% av staten. Det er det faktisk bare FrP som mener, dere andre ønsker en eller annen form for egenbetaling. Det være seg bompenger, vegprising osv.

   SV er jo et av de partiene som også mener at det er greit å bruke bompenger til alt annet enn vei også, og du ville ha Bybanen utover til Sartor. Heldigvis var FrP med på å stemme det ned, for hadde det skjedd hadde det blitt bompenger vestover til Øygarden i all fremtid for å betale driften av den.

   Likar

 2. Aud Karin Oen
  Det er vel ingen regjering noen gang som har gitt så mye penger som denne regjeringen gir til vei og det vet du veldig godt.
  Du vet også at det er ingen annen regjering som har hatt lavere bompengeandel enn denne regjeringen.
  Ellers så er poenget mitt at bompengeprosjekter blir vedtatt lokalt og at det er der ansvaret ligger. Følg plansjen som ligger ved og Statens veivesen sin håndbok om bompenger så ser en hvor de blir vedtatt. Dette vet du også veldig godt men jeg skjønner det kan være vanskelig å innrømme at det er slik.

  Likar

 3. Dette er berre tøv! Du gløymer det vesentlegaste: kvifor har me rekord i bompengar under denne regjeringa? Fordi det ikkje vert gjeve nok pengar til samferdsel frå denne regjeringa, som set med både samferdselsministeren og finansministeren.

  Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.