Vitamininnsprøyting for olje og gassnæringane

Sotra og Øygarden ligg strategiske til for aktivitet i samband med halvparten av dei nye utvinningsløyvene for olje og gass i Nordsjøen.

Strategisk plassert: Heile 21 av dei 83 nye utvinningsløyvene ligg langs Vestlandskysten, frå Florø til Stavanger.

Dei som har venta på auka aktivitet i den lokale olje- og gassnæringa har i dag fått ei skikkeleg gladmelding frå Oslo.

Olje og energidepartementet har i tildelt rekordmange 83 nye utvinningsløyve på norsk sokkel, melder departementet i ei pressemelding.

37 av dei nye utvinningsløyvene ligg i Nordsjøen, og av dei ligg vel halvparten langs Vestlandskysten, frå Florø og sørover til Stavanger.

Totalt vil 33 oljeselskap få tilbod om andelar i eit eller fleire av utvinningsløyvene. 21 verksemder, både små og mellomstore, får tilbod om operatørskap.

-Det auka mangfaldet av verksemder er viktig for å sikra arbeidsplassar og statlege inntekter framover, seier olje og energiminister Kjell-Børge Freiberg.

-Dette er det høgaste tallet på utvinningsløyve i ein tildelingsrunde på norsk sokkel. Det er ei god vitamininnsprøyting for norsk sokkel, og bidreg til å halda norsk sokkel attraktiv, seier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass i ein kommentar.

Utvinningsløyva langs Vestlandskysten ligg i dei mest utforska områda på sokkelen. Utfordringa i desse modne områda er at storleiken på funna kan reknast å gå ned. Ikkje alle funna vil difor vera rekningssvarande å byggja ut som som ei sjølvstendig utbygging, åtvarar Freiberg,

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.