Hyrer ekstern korrupsjonsgranskar

Fjell kommune har hyrt inn advokatverksemda Deloitte Legal og korrupsjonsekspert Ragnhild Georgsen til å granska Frank Bjelland sitt varsel om mogeleg korrupsjon.

Den eksterne gransking av Frank Bjelland sitt varsel om at tilsette i Fjell kommune kan vera involvert i mogeleg korrupsjon eller kameraderi tek til over ferien.

 

 

Frank Bjelland sin langvarige strid med Fjell kommune i tilknyting til fastsetjinga av grensemerkja for eigedomen hans på Anglevik nådde eit førebels høgdepunkt i mai då grunneigaren sende varsel til kommuneleiinga om at kommunalt tilsette kunne vera involvert i korrupsjon eller kameraderi.

Les: Vurderer Bjelland-varsel om mogeleg korrupsjon

Forutan ein namngjeven oppmålar tilsett i kommunen, peika varselet på kommuneadvokat Dag-Heine Bjørndal og ein oppmålar tilsett i ei ekstern verksemd.

Nettavisa Tunnelsyn har freista få kontakt med Frank Bjelland, for å få ein kommentar til engasjementet av ekstern korrupsjonsgranskar, utan å lukkast. Ved eit tidlegare tilhøve sa han dette om korleis han har opplevd møtet med Fjell kommune:

– Forvaltningskulturen i delar av Fjell kommune har utvikla seg slik at den gjer ein ingen feil.

Les: Kommune stengde kritisk nettside, søkjer medlemskap i Transparency International.

Også i andre samanhangar har innbyggjarane i Fjell opplevd ein sterk uvilje i rådhuset til å ta kritikk frå innbyggjarane på alvor. Det gjeld også i saker der kommunen manglar eigen kompetanse. Kontrollutvalet si behandling av Nettavisa Tunnelsyn sin artikkelserie om Sartorsjef og KDF-leiar Ernst Morten Einarsen sine dobbeltroller, er eitt døme.

Les: Einarsen unnslapp uavhengig habilitetsvurdering

Er kommunen sitt engasjementet av ein ekstern korrupsjonsekspert i Bjelland-saka eit signal om ei føreståande kulturendring? Eit teikn på at det som skjer på Rådhuset i Fjell ikkje lenger vert verande på rådhuset?

One thought on “Hyrer ekstern korrupsjonsgranskar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.